Кметът Васил Терзиев поиска само 100 лв. увеличение за медицинските служителите

...
Кметът Васил Терзиев поиска само 100 лв. увеличение за медицинските служителите
Коментари Харесай

ГЕРБ в СОС искат да намалят разходите на Терзиев за обяди, за да финансират медицинските лица в уч

Кметът Васил Терзиев изиска единствено 100 лева нарастване за медицинските чиновниците в детските градини, яслите, учебните заведения и кухните. Вчера чиновниците ясно демонстрираха несъгласието си с това. Кметът дали е споделил от къде ще дойдат парите за заплати в системата на Детското и учебното опазване на здравето? От страната? Значи ще вършим с непозната пита помен. Това сподели на брифинг в СОС общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, съобщи Новини.бг. 

 

Предлагаме и нарастване на еднократното заплащане от 450 на 500 лева за работно облекло на медицинските лица. ГЕРБ-СДС в СОС предлага да се понижат средствата за обяди на Васил Терзиев и да купим облеклото на медицински сестри и фелдшерите. Към момента кметът дава 40 000 лева за представителни разноски, цветя, обяди и бонбони - два пъти повече от кмета Фандъкова, разяснява още той. 

 

Внасяме в бюджета на София увеличение на заплатите с 20%, считано от 1 януари, което ще коства годишно 10 млн. лева, които ще се пренасочат от рекордния запас на кмета - 23 млн. лева, сподели Георгиев. 

 

Когато има проблем нашата група излиза с решения, коментира Антон Хекимян. " Васил Терзиев дава действителни обещания с мислени пари. Така стана с транспортните заплати, които може и да дойдат, само че от страната. Терзиев очевидно разчита, че финансираният по време на кампанията министър Асен Василев да му даде пари и за медицинските чиновници. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР